SEO (Search engine optimization) este un domeniu volatil si in continua schimbare. In timp ce ne indreptam catre 2013, o serie de noi tendinte din industrie, incep sa apara .

Urmatoarele 5 tendinte vor avea efect in ceea ce priveste SEO in 2013.

SEO in 2013.

  • Continutul continua sa domine

Haideti sa eliminam tot ceea ce este evident; informativ, continutul bine scris va ramane cea mai puternica arma a SEO-ului pe care o avem. Atat timp cat Google continua sa-si redefineasca algoritmii, motorul de cautare devine tot mai competent la identificarea continutului relevant.

Cuvintele cheie vor ramane importante dar va fi nevoie sa fie folosite mult mai precis. “Piperand” un articol cu acele cuvinte cheie, nu va mai fi la fel de eficient acum, si cu siguranta nu va supravietui unei competitii SEO in 2013. Unul din cele mai promitatoare semne in ‘SEO company reviews’ este continutul de calitate.

In 2011, comerciantii au cheltuit 16.6 miliarde de dolari pe continuturi digitale, cu un motiv bine intemeiat. Nu conteaza cat de tare este site-ul tau optimizat in alte parti, fara continut, vei disparea in obscuritatea Google-ului (care, in mod practic, inseamna nu neaparat pe prima pagina de rezultate).

 

  • SEO-ul va depasi PPC-ul, dar multi nu isi vor da seama

In timp ce comerciantii investesc, in mod intelgient, in continuturi digitale, au o mica scapare de atentie cand vine vorba de bugeturile SEO si PPC. Conform GroupM-ului si chestionarelor lui Nielsen, 95 la suta din useri dau click rezultatelor de cautare organice, un semn clar ca SEO este mult mai eficient.

Insasi Google-ul raporteaza ca 75 la suta din clickuri, pe o pagina de rezultate, se duc pe listarile organice, si numai 25 la suta din clickuri se duc pe anunturile PPC. In ciuda acestor rezultate, ai crede ca comerciantii se vor concentra asupra bugetului pietei lor de cautare prin SEO.

Te-ai fi inselat.  Comerciantii din cadrul U.S. Interactive Marketing Forecast-ului lui Forrester, vor cheltui 88 la suta din bugetul lor pe PPC in 2013 si 2014, lasand numai 12 la suta pentru SEO.

Motivul pentru asta este putin cam neclar dar posibil, in ciuda majoritatii nevoilor omenesti. PPC ofera rezultate rapide, desi profiturile pay-per-click pot urca si cobora in cateva zile. SEO dureaza mai mult pana se pune in miscare si ia timp pana se produce o continua returnare a investitiei. Odata stabilit, totusi, SEO se dovedeste a fi mai durabil si mai fiabil decat lumea volatila a PPC-ului.

 

  • Optimizarea Social-Media

Importanta social media-ului ca instrument de marketing, continua sa creasca. Marketingul vizual a inceput sa se miste pe Pinterest  in 2012 si e foarte probabil sa creasca in 2013.

Comerciantii ar trebui sa fie cu ochii pe Google+. In timp ce reteaua de socializare a Google-ului a avut parte de o lansare destul de fragila, Google+ a inceput sa produca un trafic signifiant. Nimic surprinzator; are sens numai pentru Google ca sa isi favorizeze propriile produse in rezultatele cautarilor.

Asteptati-va de asemenea sa vedeti mai multe afaceri captivante in video-urile de marketing. YouTube-ul este, pana la urma, al doilea cel mai folosit motor de cautare. Si Google-ul detine Youtube-ul, deci un video cu o buna optimizare si cu cele mai bine alese cuvinte cheie, se comporta destul de bine pe ambele platforme. Combinati abilitatea de a distribui un video pe media-sociala cu posibilitatea unui video de a deveni viral si comercializarea YouTube-ului va avea potențialul de a genera piste importante.

 seo in 2013

  • Cautari mobile

Dispozitivele mobile continua in viziunea lor de dominatie globala; cateodata se pare ca forta mobilelor nu se va linisti pana cand nu vom pune mana pe primul nostru smartphone. Comerciantii, inca se adapteaza la cautarile mobile, care par sa fie de o natura locala si pe deplin actionabila. Lumea poate sa caute magazine de materiale de constructii, comparand preturile magazinului cu competitori regionali si online.

Astfel de cautari ofera oportunitati signifiante pentru comercianti, dar inca invatam cum sa facem cel mai bine legatura intre acele coerente si vanzari. O versiune de mobil a website-ului tau, optimizat pentru un timp mai indelungat, este esential.

Website-urile mobile se incarca mai repede; incerci sa atragi atentia persoanelor din mers, deci fereastra oportunitatii tale de a le capta atentia este mai mica decat pentru cei care cauta pe calculator. De asemenea, Google recomanda maestrilor web sa foloseasca un design care sa incapa perfect in fereastra dispozitivelor.

Responsive web design (RWD) iti permite sa folosesti acelasi website pentru mobil si dispozitive fixe dar necesita un programator cu experienta in JavaScript avansata. RWD are si cateva limite; reclamele de tip banner si video-urile incorporate nu se vor adapta bine redimensionarii.

 

  • Cautari vocale si SEO

Asistentul virtual al lui Apple, Siri, s-a dovedit a fi foarte popular in 2012, pentru cea mai folosita aplicatie de cautare pe mobil si tendinta ei de a produce, ocazional, raspunsuri gresite dar comice, intrebarilor adresate de tine. Update-ul vocal de la Google a putin-folositutlui Google Search App, arata ca motorul de cautare, ia aplicatia Siri si cautarile vocale, foarte in serios.

Ce ne putem astepta sa vedem in 2013? Cuvintele cheie raman vitale in 2013,dar trebuie sa ne amintim ca lumea nu vorbeste la fel pe cum tasteaza. Pe cat aplicatiile de cautari vocale vor evolua, vom vedea incet cum diferite cuvinte cheie incep sa se schimbe in comparatie cu acele cuvinte cheie legate de cautarile scrise.

Siri nu vaneaza doar cautarea pe Google. Cand a fost intrebata sa gaseasca rezultate ale unor cautari locale, ea a cautat in review-urile abonatilor pe Google Places si Yelp. SEO-ul localizat isi face prezenta puternic pe aceste site-uri. Asteptati-va sa vedeti in aceasta zona cateva necorectitudini a celor de la black-hat. Review-urile false sunt in toi pe internet. Cautarile sunt influentate de review-uri ale utilizatorilor de aici si tendinta de review-uri false.

 

  • Ca un ultim rand

Un ultim gand asupra trendurilor SEO in curs de dezvoltare— tineti minte, acestea sunt doar predictii. O noua platforma social-media,se va transforma in algoritmii Google-ului sau v-a avansa intr-un asistent virtual de cautari care ar putea intrerupe comercializarea SEO si va inversa complet cateva din aceste trenduri.

Strategia ta cea mai buna in timp ce te indrepti catre noul an este sa fi foarte atent la schimbarile ce se vor petrece in comercializarea SEO si sa fi pregatit pentru ele asa cum trebuie.


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu