Afla ACUM daca site-ul tau a cazut prada hackerilor!

Stiai ca 7 din 10 site-uri sunt ” virusate” fara ca functionalitatea lor sa fie afectata si fara ca proprietarul sa banuiasca ceva?Cum poti scapa de codurile nedorite din site-ul tau wordpress(WP)?

Ei bine, aceasta intrebare si-o pun majoritatea celor care de obicei detin o tema WP premium fara licenta(adica,”imprumutata” de pe diferite website-uri de torrente) sau cei care doresc ca site-ul lor sa fie 100% clean.

3 dintre cele mai bune plugin-uri care iti scaneaza site-ul,identificand infiltratiile de coduri nedorite, le-am detaliat mai jos:

Exploit Scanner e un plugin gratuit, care dupa parerea mea isi merita prima pozitie in topul “Free Anti Malicious Code Plugins” , deoarece scaneaza toate fisierele precum si baza de date a site-ului tau.Uneori, dupa scanare pot aparea erori identificate de plugin ca fiind potentiali virusi , asa ca in cazul in care nu ai foarte multe cunostinte legate de programare te sfatuiesc sa intrebi o persoana specializata inainte de a sterge coduri care pot ajuta la buna functionare a site-ului.

 

 

TAC este tot un plugin WP gratuit, care scaneaza fisierele site-ului pentru identificarea acelorasi coduri nedorite.

De foarte multe ori, hackerii injecteaza link-uri in codul unui site pentru a aduna informatii private sau pur si simplu pentru a-si ajuta propriul site la urcarea in paginile google.

Sucuri e unul dintre cele mai folosite si mai apreciate plugin-uri platite.Costa 7,5 dolari/luna, insa iti monitorizeaza site-ul 24 ore din 7 zile.Trimite mailuri cu alerte in momentul in care cineva iti ataca site-ul, iar daca respectivul hacker devine prea “insistent” , ii blocheaza IP-ul.

In opinia mea, ambele variante de plugin-uri, gratuite si platite, isi fac treaba aproape la fel de bine, asa ca daca esti doar la inceput,poti folosi o varianta gratuita fara probleme 🙂


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu