Ai idei, insa nu ai bani sa le pui in practica?

Orice afacere incepe de la o simpla idee.Insa, cele mai multe idei nu se concretizeaza in ceva palpabil deoarece nu exista fonduri suficiente.Ei bine, traim in era internetului si lucrurile au devenit mult mai simple ca pana acum 15 ani.Au aparut website-uri cu ajutorul carora ideea ta poate sa prinda viata, aproape peste noapte.

Astazi voi detalia modul prin care iti poti promova si prezenta ideea sau ideile pe website-uri destinate strangerilor de fonduri.

build-your-team-before-you-try-to-raise-money

In prezent este platforma cea mai populara din randul website-urilor destinate strangerilor de fonduri pentru noile idei.Indiferent de marimea proiectului pe care il prezinti sansele sunt egale, Kickstarter finantand pana in moment 50.000 de idei cu ajutorul a peste 5 milioane de oameni din intreaga lume, totalizand 836 de milioane $.

Pentru ca un proiect sa fie postat pe Kickstarter trebuie sa se incadreze intr-una dintre categoriile afisate la inregistrare, insa nu doresc sa insist prea mult pe aceasta platforma pentru ca si imi pare rau ca va dezamagesc dar deocamdata nu sunt acceptate decat tarile USA, UK,Canada, Noua Zeelanda si Australia, urmand ca in viitorul apropiat sa se extinda si in tarisoara noastra.

Este unul dintre cele mai mari website-uri de “crowd funding” din lume, iar platile se fac direct in contul tau de paypal(trebuie neaparat sa ai unul).Comisioanele acestei platforme sunt intre 4-9% , de exemplu daca ai setat un proiect la 1000$ si nu ai reusit sa strangi aceste fonduri intr-un anumit numar de zile vei fi taxat cu 9%, in caz contrar doar cu 4%.

Pentru a posta cu succes un proiect  in numai 2 minute pe acest website, am ales sa va indrum catre un tutorial creat de Cristian Cismaru de la videotutorial.ro , deoarece explica foarte bine pasii care trebuie urmati.

  •  Quirky – social product development

Ei bine acest website este putin diferit fata de cele 2 de mai sus, prin faptul ca indiferent cu ce propunere de proiect ai veni trebuie sa achiti o taxa de 10$, insa ai si posibilitatea sa te implici in diferite proiecte iar daca acestea sunt “castigatoare” ai gratuitate la postarea unui proiect.

Ceea ce face ca Quirky sa fie si mai atragator este sistemul prin care se pot castiga bani comentand, votand si sustinand unele proiecte.

In ceea ce priveste initiatorul unui proiect acesta primeste doar 30% din vanzarile ulterioare pe care le va avea produsul propus de el.

De exemplu, un utilizator vine cu ideea unui storcator de fructe silentios, acesta este vandut in 10.000 de exemplare totalizand 100.000$ iar utilizatorului ii revin 30% adica doar 30.000$, insa trebuie retinut faptul ca toate costurile privind cercetarea,productia si livrarea revin in sarcina website-ului.Totodata o mica parte din bani se imparte si cu sustinatorii acestui proiect, adica a membrilor care au votat si au comentat ideea, astfel incat pana la urma toata lumea are de castigat.

Se accepta doar idei inovative legate de produse care pot fi produse in serie.Dupa parerea mea este unul dintre cele mai atente website-uri in ceea ce priveste comunicarea dintre utilizatori, iar pentru cei care sunt pasionati de tehnologie este locul perfect pentru implicare.


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu