Cum sa incepi sa faci bani cu Adsense !

A invata cum sa faci bani cu Adsense este una din cele mai usoare moduri pentru a-ti face primii bani online. Totusi, scriind articole sau postand coduri Adsense pe o pagina de site, nu este suficient. Ca sa castigi bani cu Adsense vei avea nevoie sa dobandesti 4 aptitudini de internet marketing: selectionarea de cuvinte, crearea de continut, SEO si optimizarea conversiei.

 • Pasul 1: Alege-ti cuvintele

Selectia de cuvinte poate fi cea mai importanta parte a castigului din Google Adsense. De ce?

Deoarece cuvintele tale determina vast:

 • Estimarea costului per click (CPC)
 • CTR-ul
 • Competitia
 • Continutul

Sa presupunem ca vrei sa iti alegi cuvintele cu cel mai mare CPC. Totusi, aceste cuvinte tind sa fie competitive in Google si drept urmare, acumuleaza trafic mai greu.

De aceea doresti sa gasesti cuvintele “subterane” care sa aiba un CPC usor de ridicat si sa nu detina “Marele Zid” al competitiei  pe prima pagina de pe Google. Poti face asta accesand Google Keyword Tool si introducand cateva cuvinte cheie de baza care sa aiba un nivel ridicat de CPC, bine stabilit.

Aici sunt cateva cuvinte cheie de baza, cu nivel ridicat de CPC, cu care vei putea incepe:

 • Insurance (Asigurare)
 • Credit cards (Carti de credit)
 • Online degrees (Diplome online)
 • Weight loss (Pierdere in greutate)

Bine de stiut: Nu tot timpul nivelul de CPC este precis. Pentru o mai buna acuratete a evaluarii sumei pe care o poti castiga din clickurile date pe Adsense-urile tale, foloseste Google Contextual Keyword tool.

Mai jos ai un exemplu a ceea ce vei vedea:

 

click pe imagine pentru marire

Alege mai multe cuvinte din lista cuvintelor cheie cu nivel scazut de cautari (~2000 de cautari pe luna).

 

 •  Pasul 2: Crearea de continut

Acum e timpul sa cream un continut in jurul cuvintelor cheie alese de tine. Poti fie sa le postezi pe website-ul tau, fie pe site-uri de sharing ca: Hubpages, Suite101 sau Infobarrel.com.

Nu conteaza unde iti postezi continutul, atata timp cat urmaresti sfaturile de mai jos pentru a-ti face continutul mai usor pentru SEO (unde vom ajunge mai tarziu):

 • Include cuvantul cheie in titlul tau
 • Include cuvantul cheie in prima si in ultima propozitie a articolului tau
 • Boldeaza cuvantul cheie o singura data
 • Tinteste pentru o densitate de 2-3% a cuvantului cheie

Daca tocmai ai inceput, poate doresti sa incepi sa postezi continutul  pe site-urile de sharing, pana cand vei invata cum sa pregatesti un website cat mai usor pentru SEO, asa cum trebuie.

 • Pasul 3: SEO

Nu conteaza pe unde se afla continutul tau, ai nevoie sa il ridici cat mai sus pe Google, Bing si pe Yahoo! in scopul de a genera trafic pe site si click-uri pe reclamele tale Adsense. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este de a construi backlink-uri de cea mai buna calitate catre site-ul tau.

Cateva strategii pentru creare de backlink-uri(pentru site-uri in engleza) :

1. Abonarea la directoare de articole de top (de exemplu EzineArticles.com)

2. Distributia de comunicate de presa

3. Postare de comentarii pe blog-uri conexe

4. Comentarii cu un nivel ridicat de PR

SEO dureaza destul de mult, dar daca esti rabdator, iti poti aduce continutul in top, pe Google!

 

 • Pasul 4: Testarea

Odata ce ai inceput sa acumulezi trafic de calitate a cautarilor pe site-ul tau, ar fi timpul sa iti imbunatatesti CTR-ul. In general, cei mai multi doresc sa aiba reclamele, chiar sub titlul articolului postat,ceea ce s-a dovedit ca fiind foarte eficient.

Mai jos ai un exemplu de cum va arata layout-ul pe un site de genul:

Din pacate nu exista nici o modalitate de a testa anunturile Adsense pentru CTR, pe mai multe layout-uri. Singura modalitate de testare este schimbarea layout-ului, sa astepti  sa vezi daca este vreo schimbare in CTR si sa ” finisezi” pe ici-colo,daca e nevoie.

Bine de stiut: Cand incepi testarea, foloseste layout-uri de pagina complet diferite, culori pentru link-uri etc. Dupa ce vei gasi un layout de baza care sa functioneze, poti incepe sa finisezi detaliile mici.

In mare, asta este ceea ce  trebuie sa stii despre cum sa incepi sa faci bani cu Adsense.


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu