Cum sa maresti viteza de incarcare a website-ului tau

Unele website-uri  WordPress au tendinta de a rula lent, mai ales atunci când primiţi  tone de trafic intens în fiecare zi.Acest lucru poate fi datorat unor fisiere foarte mari pe care le-ati postat la un moment dat.Pentru ca nimeni nu are rabdare sa stea pe un site care se incarca foarte greu,mai jos sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a imbunatatii performantele site-ului vostru.

website

1. Rămâi la curent cu versiunile

Rămâi la curent cu ultima versiune de WordPress. În fiecare actualizare, sunt de obicei o mulţime de îmbunătăţiri de performanţă. Dezvoltatorii de la WordPress, nu lanseaza actualizări doar pentru distracţie, ci pentru că le-au facut upgrade-uri pentru ca  WordPress sa functioneze mai bine.

Aceeaşi situaţie este si cu plugin-urile wordpress, stai la curent cu cele mai recente versiuni. Este la fel de important  şi pentru aceleaşi motive. Dezvoltatorii wprdpress  lanseaza versiuni noi de plugin-uri, deoarece le-au modificat codul pentru o mai buna fuctionalitate si pentru a remedia unele erori. Deci, ţine pasul cu noile versiuni!

2.Dezactivati sau stergeti plugin-urile neutilizate

Aceasta este probabil una dintre cele mai mari probleme pentru care unele site-uri wordpress sunt foarte lente. În funcţie de plugin-urile pe care le-ati instalat, acestea pot avea  tone de script-uri şi coduri. Deci, dacă nu utilizaţi un plugin dezactivaţi-l şi chiar stergeti-l. Faceti o sortare si decideţi care plugin-uri sunt necesare pentru site-ul dvs. pentru a rula şi care nu.

3. Curatati codul

Deoarece codul este cel care ajuta la rularea website-ului ,optimizarea acestuia poate face minuni atunci cand vine vorba de viteza de incarcare a site-ului.
Una si cea mai importanta dintre modalitatile de optimizare o puteti gasii mai jos.

  • Reducerea spatiului alb

Spaţiul se referă la spaţiile utilizate în codul dumneavoastră.Unii programatori,ca si mine de altfel, folosesc foarte multe spatii albe(goale) pentru o mai buna organizare si lizibilitate.Pentru ca site-ul tau sa isi mareasca viteza de incarcare, poti sterge aceste spatii ,ca in exemplul de mai jos:

In acest exemplu poti vedea codul cu spatii albe

.text {
font-family: Georgia, Serif;
font-size: 10px;
color: #868181;
}

iar mai jos e codul cu spatiile albe sterse

.text {font-family: Georgia, Serif; font-size: 10px; color: #868181;}

 


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu