Cum sa te imbunatatesti pe zi ce trece!

crossroads

Sunt atat de multe lucruri in viata ta la care ai vrea sa devii mai bun, dar din nu stiu ce motiv esti tot timpul sub asteptarile tale si ale altora. De ce?

Problema este ca avem tendinta sa incercam sa ne perfectionam prea dintr-o data, in loc sa ne concentram pe fiecare lucru important in parte. In felul acesta ,,fiecare zi in parte” se transforma in ,,o viata intreaga” de schimbare si perfectionare.Pentru a putea devenii o persoana mai buna in tot ceea ce facem, avem nevoie de un plan zilnic pe care sa il respectam intocmai.

In continuare iti voi arata cateva metode prin care te poti perfectiona.

crossroads

Identifica-ti punctele forte si slabiciunile

In primul rand, ca sa te imbunatatesti, va trebui sa-ti identifici punctele forte si slabiciunile. Poate esti exceptional la trasul de fiare sau la exercitiile zilnice, dar obiceiurle tale alimentare au nevoie de un “machiaj”. Ideea este sa te privesti intr-un mod mai realist. Numai in acest fel vei putea sa faci niste schimbari minore in viata ta si sa iti creezi obiceiuri noi de care sa te si ti.

Fa o lista cu punctele tale forte si cu slabiciunile tale. Aceasta va fi o lista foarte buna de folosit in timp ce te imbunatatesti si la fel de bine iti poate folosi si pentru a observa progresul schimbarii tale din ultimele luni sau chiar din ultimii ani.

Alege un subiect la care vrei sa lucrezi

Acum ca ai o lista cu lucrurile la care esti bun si la care nu, alege un singur lucru la care vrei sa devii mai bun. Iti sugerez ceva care sa nu ia prea mult timp sau pentru care sa depui prea mult efort la inceput. Asta pentru ca vrei sa te pregatesti pentru succes, cel putin initial, cand vine vorba de a te imbunatati.

Cateva subiecte de inceput ar fi:

Fa un exercitiu fizic, timp de 25 de minute, de trei ori pe saptamana.

Renunta la un aliment nesanatos din dieta ta, pentru urmatoarele 30 de zile.

Bea 8 pahare de apa in fiecare zi.

Aceste lucruri sunt eficiente deoarece nu necesita prea mult efort si sunt usor de urmarit. Repet, alege numai un singur lucru. O sa lucrezi la el ceva vreme, asa ca “nu musca mai mult decat poti mesteca”.

Trezeste-te devreme

Nu exista nici o cale mai buna de a incepe procesul de imbunatatire la ceva decat trezitul devreme. Trezitul devreme are o tona de beneficii. Este linistit, intunecat si relaxant. Esti de unul singur si te poti concentra cu adevarat la schimbarea pe care vrei sa o faci zi de zi.

Fii atent si constient de subiectul ales

Cu cat esti mai atent la ceea ce iti doresti sa schimbi in viata ta, cu atata vei vedea mai multe schimbari la tine si in orarul personal. Ca sa devii constient de ceea ce vrei sa imbunatatesti, iti poti face mici postari cu ajutorul unor aplicatii reminder (hottnotes.com/download.html) sau lipeste cateva hartiute in unele locuri strategice care sa-ti aminteasca de lucrul pe care iti doresti sa il schimbi.

Axandu-te foarte tare pe lucrul pe care iti doresti sa il imbunatatesti, este cea mai buna metoda de a deveni atent la ceea ce faci si de a fi constient de acel lucru.

Fii raspunzator

Fiind mai raspunzator cu tine insuti si cu cei din jurul tau, este o tactica pe care multi nu o iau in considerare cand incearca sa se imbunatateasca. Anunta-ti prietenii si familia, retelele sociale si cateodata colegii de munca depre schimbarile pe care vrei sa le faci.

Asta te va ajuta sa devii mult mai serios in legatura cu schimbarile zilnice si probabil le vei dovedi celor din jurul tau ca esti un beneficiu daca ei vor alege sa ti se alature in ceea ce doresti sa schimbi.

Urmareste-ti timpul si actiunile

Daca nu poti urmari ceva, nu poti administra. In procesul tau de imbunatatire ar trebui sa urmaresti zilele, orele sau minutele petrecute pentru schimbarile facute in viata ta. In felul acesta vei putea urmari alegerile pe care le-ai facut.

Scrie si revizuieste

Singura modalitate de a fi mai bun la ceva, zi de zi, este sa te ti de plan insa nu vei putea face asta fara niste revizuiri zilnice sau saptamanale. Daca esti o persoana careia ii place sa termine ce a inceput, atunci asta se va potrivi la fix cu revizuirile tale saptamanale pe care deja le faci. Daca nu, alege-ti un moment in fiecare zi sau saptamana, in care sa iti notezi si sa revizui ceea ce ai reusit sa indeplinesti in schimbarile pe care le-ai ales de la bun inceput sa le faci.

Facandu-ti aceste revizuiri, iti vei putea da seama ce mai poti imbunatati, chiar daca tu consideri ca ai terminat tot ce trebuia imbunatatit.

Repeta

Acum ca ai ajuns mai bun la ceva, nu are rost sa te opresti la un singur lucru. Scoate din nou lista de slabiciuni si puncte forte si cauta inca un lucru la care ai vrea sa te imbunatatesti. Poate de data asta iti vei alege ceva putin mai dificil, cum ar fi cantatul la pian, sa inveti limba spaniola sau sa alergi 10 km. Orice ar fi, acum sti ordinea de care ai nevoie pentru a te imbunatati pe zi ce trece.


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

1 Comment

  1. Catalin spune:

    Sfaturi bune de urmat..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu