Ce este defapt un soft de editare HTML? Este un program cu ajutorul caruia se pot edita si modifica paginile sau fisierele html.Acestea anticipeaza codul pe care il scrii, contin template-uri pentru a ajuta utilizatorul in crearea de documente si sunt extrem de usor de folosit mai ales pentru incepatori.

Pentru a testa unul dintre aceste editoare, am facut o lista cu cateva softuri gratuite de editare a paginilor html pe care personal le-am testat si care se pot descarca in numai cateva secunde.

soft editare HTML

  • Amaya 

Este unul dintre cele mai bune editoare HTML gratuite.Functioneaza doar pe Win 7,Vista si Xp si nu este cel mai potrivit editor pentru incepatori, insa puteti arunca o privire.

Se poate descarca de aici: Amaya Editor

  • KompoZer

Este un editor perfect pentru incepatori.Se poate creea un website de la zero in numai cateva minute, nefiind necesare cunostinte de html.Functioneaza foarte bine pe toate versiunile de Windows, insa incercati sa descarcati oricare alta varianta inafara de 0.7.10 deoarece in momentul de fata aceasta versiune are mici probleme.

Descarca: Kompozer

  • NetBeans

Unul dintre cele mai performante editoare gratuite care exista.Contine foarte multe optiuni, un design profesional, insa e putin “prea mult” pentru incepatori, insa merita o incercare.Functioneaza pe orice versiune de Windows si ofera posibilitatea de adaugare a noi plugin-uri care ii maresc abilitatile.

Descarca de aici: NetBeans

  • Aptana

Un editor putin mai complex insa foarte rapid. Nu il recomand incepatorilor deoarece interfata acestuia nu e tocmai prietenoasa.Functioneaza pe Win Xp/Vista/7 si 8.

Testeaza-l aici: Aptana

  • Microsoft Expression Web 4

Un editor care se poate compara cu Adobe Dreamweaver  datorita numeroaselor optiuni pe care le detine si care pana nu demult aparea in lista editoarelor premium, nefiind disponibil trial.

Il puteti descarca de aici: Web 4

Fiecare program de mai sus are si tutoriale video, faceti o cautare simpla pe youtube dupa numele fiecarui soft.


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu