A urmat contabilitatea si informatica de gestiune la universitatea din Bacau, apoi dupa terminarea ei a plecat in strainatate sa lucreze in constructii, urmand ca in 2004 sa revina in tara si sa o ia de la zero.Astfel ca, in numai cativa ani a trecut de la statutul de angajat la cel de antreprenor, un om foarte ambitios, care a reusit sa creeze servicii online de calitate, axate in special pe platforma wordpress.

Este vorba de Andrei Chira, un blogger excelent si un afacerist pe masura!

Andrei Chira Profil

1. Scurt Istoric – Andrei Chira

Ma numesc Andrei Chira, am 35 de ani si sunt antreprenor online din 2007. Am trecut prin e-commerce, publishing si marketing afiliat si am lucrat cu aplicatii precum Magento si WordPress.

Experienta in dezvoltarea propriilor site-uri m-a invatat sa optimizez WordPress pentru a se incarca mai rapid si a putea sustine mai mult trafic cu resurse limitate.

Astfel am ajuns sa fac asta full-time, sa ajut publisherii online sa aiba site-uri mai rapide si mai scalabile.

2. Ce te-a facut sa renunti la statutul de angajat?

S-ar putea sa para un mega-cliseu dar am decis sa renunt la statutul de angajat dupa ce am citit “Tata bogat, tata sarac” a lui Kiyosaki.

Toate experientele prin care am trecut in viata m-au condus pe drumul asta dar citirea cartii a fost declansatorul final.

Cred ca traim intr-o perioada extrem de favorabila antreprenoriatului, cel putin al celui online, pe partea de tehnologie si servicii.

Progresul tehnologic a facut sa fie extrem de usor sa creezi ceva si sa distribui acel ceva catre un public global.

3. Ce este Simplenet?

Simplenet este primul hosting web din Romania specializat pe WordPress. Oferim suport tehnic si pentru aplicatia clientului, nu doar la nivel de server, optimizam site-urile clientilor pentru o incarcare mai rapida, facem setup-uri personalizate, high-performance, special gandite pentru WordPress, in esenta acceleram dezvoltarea afacerilor online construite pe WordPress, fie ele bloguri, proiecte de afiliere, reviste sau ziare online, chiar si magazine.

4. Ce proiecte de viitor ai?

Vreau sa ies cu serviciile pe care le ofer si pe piata internationala. Deocamdata este doar un proiect cu prioritate scazuta, nu investim prea mult timp si resurse in asta dar viitorul acolo il vad, pe piata internationala.

5. O zi din viata ta

Ma trezesc in jur de 8.30, mananc si ma duc la birou.

Daca nu am treburi urgente de rezolvat la 11.30 ma duc sa-mi iau fetita de la gradinita.

Dupa masa de pranz, pe la 13.00, ma intorc la birou.

Daca nu am treburi urgente de rezolvat, In jur de 16.30 ies la plimbare cu sotia si fetita dupa care mergem la masa.

Dupa masa, in jur de 19.00, reiau treaba la calculator.

Pe la 20.30, daca nu am treburi urgente de rezolvat, o culc pe fetita – ii spun o poveste si stau cu ea pana adoarme.

Dupa asta revin la calculator si stau pana la 01.00 – 02.00 noaptea.

O data pe saptamana ma duc la masaj, o data la cateva zile imi gasesc timp printre picaturi sa fac si exercitii (fac workout-uri de 20-30 minute de pe neilarey.com), pe timpul verii ma duc aproape in fiecare sambata sa joc baschet vreo 2 ore.

Majoritatea zilelor sunt plictisitoare si pline de munca in fata calculatorului. Dupa cum vezi, programul meu depinde foarte mult de “daca nu am treburi urgente de rezolvat”.

In cea mai mare parte a timpului raspund la mailuri si rezolv probleme tehnice, seara sunt mai predispus la creatie, scriu pe blogul personal, pe blogul Simplenet, scriu rapoarte de optimizare, “desenez” teme WordPress.

6. Ce greseli sa nu faca un antreprenor la inceput de drum?

Printre greselile pe care le-am observat la altii si pe care le-am facut si eu de multe ori se numara:

  • bagi bani in stocuri sau mijloace fixe in loc sa-i bagi in promovare.
  • nu-ti setezi obiective clare.
  • te imparti in zeci de proiecte in loc sa te focusezi.
  • intri in domenii pe care nu le cunosti.
  • nu-ti cunosti publicul tinta.
  • nu te diferentiezi de concurenta

7.  Cateva randuri pentru cititori

Daca ar fi sa dau un singur sfat acela ar fi sa creati lucruri. Creati lucruri care rezolva probleme ale consumatorilor. Creati lucruri care ii ajuta pe alti oameni.

Chiar daca nu puteti crea lucruri cu utilitate practica, creati ceva, orice – desenati, pictati, scrieti, compuneti, orice. Si, cel mai important, faceti public ceea ce creati.

E un exercitiu foarte puternic de a va invinge frica de a fi judecati, frica de ceea ce cred altii despre voi.

Pentru cine vrea sa renunte la a fi angajat si sa porneasca pe cont propriu cred ca frica asta e primul prag ce trebuie trecut.
Final  

Acesta a fost Andrei Chira, daca v-a placut si vreti sa aflati mai multe despre el si despre ceea ce face il gasiti pe blogul personal AndreiChira.ro

Apropo, un alt interviu cu un tanar antreprenor gasesti AICI


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu