Astazi, am placerea sa vi-l prezint pe Laurentiu Mihai un adevarat speaker, consultant de afaceri si blogger in acelasi timp, prima persoana care va incepe seria de interviuri din categoria Antreprenoriat.

Pentru ca mi se pare un profesionist si un blogger care scrie cu pasiune am hotarat sa imi incerc “norocul” si sa ii adresez cateva intrebari, ale caror raspunsuri sper sa va placa la fel de mult cum mi-au placut si  mie.

Laurentiu Mihai

  • Spune-mi pentru inceput cateva lucruri despre tine…

Salut! Sunt Laurenţiu Mihai. Sunt blogger de educaţie financiară de 1 an şi jumătate, consultant de afaceri şi speaker.

Sunt pasionat de bani, îmi place să cunosc cât mai multe lucruri despre cum se produc banii, cum se cheltuiesc banii şi cum se administrează banii.

Sunt pasionat de marketing, un domeniu foarte vast şi foarte neînţeles de mulţi oameni de afaceri despre care învăţ neîncetat în fiecare zi.

Îmi place noţiunea de antreprenoriat în serie şi pentru asta în fiecare zi doresc să implementez cât mai multe afaceri şi site-uri online.

Sunt de părere că viitorul se va realiza în online şi pentru asta cunoştinţe în marketing online, promovare şi web sunt absolut necesare oricărui tânăr.

 

  • Care este proiectul pe care pui cel mai mare accent in momentul de fata?

Nu există un singur proiect. Zilnic mă învărt în jurul a trei proiecte foarte dragi mie şi anume:

1. Blogul laurentiumihai.ro  – Ghidul tau de educatie financiara. Este un blog personal unde scriu despre educaţie financiară.

Prin acest blog încerc să ofer cititorilor articole despre cum să câştige bani mai mulţi, cum să-şi administreze mai bine banii şi cum să economisească mai mult.

Sunt de părere că finanţele personale ţin foarte mult de comportament iar acesta se poate schimba numai prin foarte multă muncă.

Prin articolele pe care le ofer doresc să le ofer cititorilor informaţii despre cum să-şi controleze mai bine comportamentul pentru o viaţă financiară sănătoasă.

2. DR Consultants  – este locul unde îmi ocup majoritatea timpului şi unde mi-am început experienţa antreprenorială şi cea de marketing.

Aici gândim şi implementăm diferite strategii de business pentru companiile care vor mai mulţi clienţi, profit mai mare şi un control mai bun asupra propriilor finanţe.

3. Cabinetul de Business  este o iniţiativă pe care o coordonez şi pentru care livrez diferite trainiguri.

Proiectul se află la început însă îşi doreşte să ajungă unul dintre cele mai mari centre de cursuri şi evenimente pentru oamenii de afaceri din România.

 

  •  Ce te-a motivat ca timp de 2 ani sa faci voluntariat?

Motivul pentru care am făcut 2 ani de voluntariat a fost goana după educaţie. În facultate nu faci altceva decât teorie.

Încă din primul an de facultate mi-am dat seama că studiile universitare nu te vor ajuta să-ţi găseşti un loc de muncă sau să te facă diferit iar pentru asta trebuia să fac ceva care să mă separe de restul studenţilor aşa că am intrat în AIESEC.

În AIESEC am reuşit să învăţ şi implementez în acelaşi timp.

Am reuşit să-mi cunosc limitele, să-mi îmbunatăţesc comunicarea şi să devin o persoană mai deschisă.

Voluntariatul m-a ajutat să-mi dau seama în ce direcţie vreau să meargă viaţa mea şi cu cine.

Sunt de părere că experienţa de voluntariat a devenit una obligatorie pentru tineri deoarece reprezintă o rampă de lansare în această economie care scârţaie din toate închieturile, plus că după cum zicea Robert Kiyosaki:

“Regula numărul 1 ca să devii un om de afaceri este să nu-ți iei niciodată o slujbă pentru banii pe care ți-i oferă. Angajează-te doar pentru experiență și priceperea pe care le vei acumula la locul de muncă.”.

În această situaţie locul de muncă poate fi reprezentat de voluntariat.

 

  • Cum arata o zi din viata ta?

O zi din viaţa mea poate fi comparată foarte mult cu următorul citat:

“În fiecare dimineaţă când mă trezesc, mă uit pe lista Forbes pentru a afla dacă am ajuns printre cei mai bogaţi oameni din America. Dacă nu apar pe listă, ma duc la muncă.” – Robert Orben

Sunt adeptul muncii şi din acest motiv în fiecare zi lucrez câteva ore la proiectele despre care am povestit eficietizându-le cât mai mult, dar îmi păstrez suficient timp pentru relaxare deoarece numai atunci îmi vin cele mai multe idei.

Am foarte multe idei pe care vreau să le implementez într-un timp foarte scurt dar timpul mă forţează să le aleg doar pe cele mai profitabile.

Înainte să încep un proiect realizez un raport cost/beneficiu iar dacă rezultatul se află în partea de 20% timp acordat/80% rezultate obţinute atunci mă apuc de el.

Ziua se termină cu o bine meritată oră în care citesc tot felul de cărţi. Îmi plac cărţile de specialitate care mă ajută în activitatea mea de pe timpul zilei.

Mai multe despre educaţie financiară şi despre activitatea mea găseşti pe blogul meu personal laurentiumihai.ro

Mulţumesc mult pentru interviu!

Iti multumesc si eu si mult succes pe mai departe!

Desi nu a precizat, pe Mihai il mai puteti gasi si pe facebook  sau pe pagina Totul despre bani!


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu