Blog –  provenit de la expresia web log, adica jurnal pe internet.Nimeni nu stie exact in ce an a aparut primul blog, insa in februarie 2006 in intreaga lume existau aproximativ 27,2 milioane de blog-uri iar in 2012 in Romania existau peste 20.000 de blog-uri active.

In momentul de fata cu ajutorul platformelor gratuite de blogging (WordPress,Blogger,etc) oricine si din orice colt al planetei isi poate creea un blog functional si gratuit, in doar cateva minute.

Cateva blog-uri s-au remarcat prin numarul uimitor de mare de vizitatori, atrasi prin articolele de calitate postate pe acestea.In cele din urma, unii dintre proprietarii acestor blog-uri au decis sa vanda domeniile si continutul unor companii pentru multe zero-uri in coada.

blogs

1.Ugo.com – vandut pentru 100 milioane $

Site-ul a fost infiintat in 1997 sub numele Unified Gamers Online  (UGO). Au fost cumparati intre timp de catre Action World Inc. care au schimbat numele in UGO Networks. In 2007 a fost vandut companiei  Hearst Corporation pentru fabuloasa suma de 100 mil $.

In prezent este un site de comedie si cuprinde domenii precum televiziunea,filmele si jocurile, in jurul carora se creeaza comentarii haioase.Veniturile provenite din reclame se ridica la peste 25.000 $ zilnic.

2.Fotolog.com – vandut pentru 90 milioane $

A luat viata datorita lui Scott Heiferman in 2002, insa din cauza ca in numai 3 ani a ajuns sa aiba peste 20 mil de vizitatori pe luna serverele au inceput sa cedeze asa ca Heiferman l-a vandut in 2007 companiei  Hi-Media Group pentru 90 milioane $.

Fotolog are in prezent peste 32 milioane de utilizatori si este primul site de foto-sharing din lume, castigand peste 50.000 $ zilnic numai din publicitate.

3.Tech Crunch – vandut pentru 30 milioane $

A fost fondat in 2005 de catre  Michael Arrington ca un blog bazat pe articole din nise precum gadget-uri si ultimele noutati in materie de tehnologie.Dupa numai 5 ani TechCrunch aducea venituri de peste 16.000 $ pe luna iar dupa niste negocieri avute cu Aol, blogul a fost vandut pentru 30 milioane $.

4.Ars Technica – vandut pentru 25 milioane $

Infiintat in 1998 de catre Ken Fisher , Ars Technica devine in foarte scurt timp lider in clasamentul blogurilor bazate pe nisa industria tehnologica.Articolele legate de stirile din tehnologie precum si review-urile valoroase au facut ca dupa 10 ani, in 2008 sa fie vandut companiei Conde Nast Publications pentru suma de 25 milioane $.

5.Live Journal – vandut pentru 24 milioane $

Dupa cum ii spune si numele Live Journal este o platforma de blogging  si jurnal virtual in acelasi timp. A luat nastere in 1999 oferind utilizatorilor diferite optiuni gratuite, precum chestionare, calendar si multe altele.Veniturile de peste 8000 $/zi si renumele platformei au atras compania Six Apart care a cumparat Live Journal pentru 24 milioane $ in anul 2007.


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu