In 2006, compania se numea Odeo si se ocupa cu publicarea de materiale audio. Nefiind o companie foarte profitabila conducerea a decis sa schimbe strategia de functionare si a organizat o competitie intre specialisti IT, designeri si programatori in urma careia a luat nastere Twitter-ul de azi.

Prima postare pe Twitter a fost cea a co-fondatorului Dorsey pe 21 martie 2006, iar in prezent utilizatorul cu cei mai multi “urmaritori’ este  Justin Bieber cu peste 41 de milioane.

twitter-logo-hashtag

Twitter a anuntat de curand ca va lansa Tailored Ads(Anunturi personalizate), care va permite agentilor de publicitate sa utilizeze informatiile pe care le stiu despre o anumita persoana pentru a le orienta mai bine cu anunturile, atunci cand persoana respectiva este pe Twitter.

De exemplu, un agent de publicitate poate sti cand cineva care a fost in prealabil pe site-ul lor este pe Twitter, din cauza unui cookie care a fost plasat in browser-ul lor.Noul sistem de reclame personalizate va permite apoi agentului de publicitate sa afiseze o reclama bazata pe continutul vizualizat de catre o persoana pe site-ul lor.

Acest sistem se diferentiaza si prin faptul ca permite persoanelor care doresc sa faca publicitate pe Twitter si care detin un website, sa “potriveasca” adresele de mail ale utilizatorilor de pe site cu cele de pe Twitter, in acest fel audienta fiind mult mai targetata.Ca masura de siguranta, nici o adresa de e-mail nu se transmite, twitter folosind un sistem de “hash”, astfel incat adresele de e-mail pot fi adaptate in mod anonim.

In timp ce Twitter numeste programul sau Anunturi personalizate, sistemul este mult mai cunoscut in spațiul de publicitate online, ca retargeting sau remarketing, Google avand un sistem similar.

In mod implicit, toti utilizatorii Twitter au fost inclusi in mod automat in noul sistem de reclame. Cu toate acestea, cei preocupati de Anunturi personalizate pot bifa noua opțiune “Promoted Content” in setările de cont de la Twitter.

twitter-promoted-content

Ca si o concluzie, toti cei care au un website si doresc sa faca publicitate pe Twitter prin noul sistem ar trebui sa se grabeasca, pentru ca, asa cum au anuntat cei de la Twitter sistemul este in faza experimentala si se va testa doar pe un numar foarte mic de utilizatori.

Din pacate, Romania inca nu este eligibila…


Știai că am lansat Sistemul PX? Vezi detalii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contul meu